ZAUPAJTE NAM

ZAUPNE BESEDE

“Prave besede spreminjajo nas in svet okrog nas na bolje. Spoznajte, kako jih lahko uporabite sebi v prid. Z mano. Na štiri oči.”

udelezenci-2
udelezenci-2-v

COACHING

Coaching je proces, ki vam pomaga na poti osebne rasti, izboljšanja vaših zasebnih in poslovnih odnosov, uresničevanja najrazličnejših ciljev in razvoja lastnega potenciala do najvišje možne mere. Uporabite ga lahko pri praktično katerem koli izzivu v življenju, saj vam omogoča nov pogled na tematike, kjer menite, da ste izčrpali že vse možnosti. 

Skozi strokovno vodeni pogovor, ki ga usmerja izkušen coach, v sebi odkrivate odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljate, ozaveščate prepričanja in vedenja, ki vas v življenju ovirajo ter snujete orodja in strategije, s katerimi lahko dosežete dolgotrajno in celostno osebno spremembo.

KAKO IZBRATI PRAVEGA COACHA ZASE?

Najprej premislite, zakaj sploh razmišljate o coachingu. Ste se znašli pred izzivom, ki ga ne zmorete rešiti, čeprav ste preizkusili že praktično vsa orodja in možnosti, ki jih imate na razpolago? Potem vam lahko pomaga coach.

Naslednji korak je, da razmislite o tem, kakšen način dela bi vam najbolj ustrezal – imate radi strukturiran, strokoven in akademski pristop? Ali pa ste kreativni, želite veliko dinamike in bi radi do novih spoznanj skozi umetnost? Si želite zgoščena srečanja, ki bi vas hitro pripeljala do želenih rezultatov, ali bi raje skozi postopno spremembo vedenj dosegli cilje, ki ste si jih zastavili? Bi delali v živo ali virtualno? Kakšnega coacha si želite – osebo, ki vam bo nudila čustveno in psihično podporo, ali nekoga, ki vam bo pomagal zastaviti konkretne cilje ter vas motiviral in podpiral na vaši poti? Imate izzive na točno določenem področju? To vprašanje vam lahko pomagajo, ko izbirate med coachi, ki so specialisti na različnih področjih: pri izzivih z odnosi, v karieri, pri javnem nastopanju, z vodenjem, s komunikacijo ali pri osebni rasti. Razmislite tudi o lastnih časovnih in finančnih okvirjih ter zmožnostih, ki jih lahko namenite osebni rasti.

Ko izberete nekaj primernih coachev, vedno najprej preverite njihove strokovne kompetence – četudi nekdo deluje prepričljivo, ni nujno kakovosten coach. Certificirani in strokovno usposobljeni coachi namreč sledijo etičnemu kodeksu mednarodne organizacije ICF, se nenehno dodatno izobražujejo, so (pre)izkušeni in imajo širok nabor različnih orodij in metodologij (najboljši celo lastnih, kot so knjige, pripomočki, …), ki jih prilagodijo, tako da pri klientih dosežejo trajne spremembe.

Nikoli ne škodi povprašati prijatelje in znance, če izbranega coacha kdo pozna oziroma ga je že preizkusil. Razmislite, ali bi se odločili za coacha začetnika: to je lahko prednost, če vaš izziv ni ravno življenjsko pereč – zagotovo boste lahko dorekli precej bolj ugodno ceno za srečanja, coach pa bo verjetno tudi precej bolj časovno razpoložljiv. Prijateljske coachinge odsvetujemo, saj je težko vzdrževati strogo posloven odnos, kar pa zagotovo slabo vpliva na disciplino srečanj ter vztrajanje pri zastavljenih ciljih.

Preverite tudi coachev pristop, pobrskajte med materiali, ki jih ima na voljo na spletu, in se, če vas prepriča, čim prej dogovorite za video klic ali srečanje v živo. Najboljši test, kako prijetno bo delo s coachem, je namreč prav srečanje v živo– če bi šli s to osebo z veseljem spet na kavo, potem boste tudi z veseljem prišli na srečanje. Preverite, če se ujemata v načinu dela – če coach ponuja terapevtski pristop s srečanji enkrat na mesec čez celo leto, vi pa si želite hitre in drastičnespremembe, verjetno ne boste zadovoljni. 

Na srečanju okvirno dorecite cilj srečanj, časovni okvir, v katerem želite cilje doseči, ter finančna sredstva, ki jih boste namenili za svoj razvoj. Potem pa kar na delo! Pa veliko uspeha!

NAŠ NAČIN DELA

V Besedi verjamemo v celosten pristop k reševanju zasebnih in poslovnih izzivov. Zato pri coachingu združujemo prvine kognitivno-vedenjske terapije, dela s telesom, nevrolingističnega programiranja, fototerapije, dela z nezavednim ter različnih psihoterapevtskih pristopov, kot so gestalt, transakcijska analiza, ipd. Verjamemo namreč, da edinole celostni pristop zagotavlja, da boste k svojemu izzivu res pristopili dobro opremljeni, da bodo strategije, ki ste jih izbrali, zdržale tudi najhujše preizkušnje.

Če gre za konkreten izziv, kot je na primer trema pri javnem nastopanju, pogovor z nadrejenim ali soočenje s konfliktno osebo, coaching srečanja vsebujejo tudi prvine treninga. V praksi to pomeni, da je način dela zelo raznolik – čeprav je urnik zelo strukturiran, so srečanja zelo dinamična, zanimiva, zabavna in izzivalna – od klasičnega coaching pogovora, do vaj improvizacijskega gledališča, nastopanja pred kamero, slikanja, pripovedne terapije, dela s telesom in sestavljanja Lego kock: karkoli prinese želene rezultate!

Število srečanj je v večini primerov določeno vnaprej, razen ko gre za kontinuirani vodstveni coaching oziroma spremljanje klienta po zaključenem coaching procesu, kjer se klient lahko pri coachu oglasi kvartalno ali po potrebi. Srečanja so lahko pri nas, na Dunajski 151, v prijetno opremljeni coaching sobici, kjer je zagotovljena zasebnost, prostori pa so opremljeni z vsemi orodji in pripomočki, ki jih potrebujemo za delo. Po želji lahko srečanja, ki niso zaupne narave, izvedemo tudi v vaših poslovnih prostorih.

IZZIVI, PRI KATERIH VAM POMAGAMO

Javno nastopanje:

trema, slaba samopodoba, negativna prepričanja o sebi ali drugih, izzivi z obvladovanjem telesa, mentalne blokade …

Komunikacija:
zahtevni pogovori, izzivi s postavljanjem zase, agresivni ali manipulativni sogovorniki …
Čustvena inteligenca:
soočanje z lastnimi (neprijetnimi) čustvi, odnosi in težavna čustva, čustvena hladnost, postavljanje mej v odnosih …
Vodenje:

izzivi z gradnjo ekipe, motivacija in gradnja odnosov, čustvena inteligenca pri vodenju, delegiranje nalog, podajanje povratne informacije, sprejemanje kritike, karizmatično vodenje, gradnja nasledstva …

Karierni razvoj:

prva služba, razgovor za delovno mesto, občutek stagnacije, menjava službe, upokojitev …

Osebna rast:

slaba samopodoba, negativen samogovor, postavljanje zase, osebna znamka …

TESTIMONIALS

MNENJA STRANK

5/5
KONTAKT

VAS ZANIMA VEČ?

Napišite nam e-pošto, pokličite nas ali pridite na klepet k nam.

PUSTITI VTIS.

Želja, ki jo globoko v sebi nosimo prav vsi.

Predstavljam vam 5 preverjenih, preprostih in predvsem učinkovitih tehnik, ki vam bodo pomagale, da boste ljudem hitreje padli v oči in jim za vedno ostali v spominu. Vpišite svoje ime in elektronski naslov in v e-nabiralnik vam bom poslala 5 PREPROSTIH TEHNIK, zaradi katerih si vas bodo zapomnili.