Enodnevna delavnica

Trema, najboljši zaveznik
vsakega govornika

Termini po dogovoru

DNI
UR
MIN
SEK
PRIDRUŽITE SE NAM

O IZOBRAŽEVANJU

Zakaj si je vredno vzeti čas za delavnico?

Trema je po številnih raziskavah najbolj osovražen del javnega nastopanja. Simptomi treme so lahko navzven blagi ali celo neopazni, znotraj govorca pa divja nevihta neprijetnih čustev in telesnih občutkov, zaradi katerih si želi le to, da bi bilo javnega nastopa, strokovne predstavitve ali zahtevnega pogovora čim prej konec.

A trema je lahko vaš največji zaveznik pri javnem nastopanju – seveda, če jo uporabite sebi v prid! Če želite postati bolj samozavestni in prodorni govorci, se nam pridružite na intenzivni enodnevni delavnici o obvladovanju treme. Spoznali boste, katera vaša prepričanja in izkušnje vplivajo na nastanek treme, kaj trema v resnici je in kako deluje na vas in vaš nastop.

Ovrednotili bomo simptome treme, ki jih doživljate, ter kako moteči so za vaše poslušalce ali sogovornike. Spoznali boste fiziologijo treme in kako jo nezavedno sami povzročamo in potenciramo – z neprimernim razmišljanjem, škodljivo hrano in pijačo ter napačnimi strategijami obvladovanja treme. 

Z delavnice boste odšli z boljšim razumevanjem sebe in svojih prepričanj, ter veliko konkretnimi orodji, ki vam bodo pomagala preprečiti, obvladati in dolgoročno tudi sprejeti tremo.

Urnik delavnice

8h30 – 8h45

sprejem in klepet ob kavici

8h45 – 10h30

prvi del 

odmor za klepet in prigrizek

10h45 – 12h15

drugi del 

kosilo

13h – 14h30

tretji del 

odmor za klepet in prigrizek

14h45 – 16h

četrti del 

javno-nastopanje-1

–  mag. Vesna Sodnik

PONUDBA

Kaj je vključeno v ponudbo?

 • 8 ur strokovnih vsebin s trenerko najboljših slovenskih govorcev in strokovnjakinjo za psihologijo komunikacije, magistrico Vesno Sodnik
 • Praktične vaje ter izzivi, ki bodo popolnoma spremenili vaš pogled na tremo in nastopanje
 • Osebna analiza z napotki, kako izboljšati svojo komunikacijo in nastop
 • Obsežno gradivo z vajami, ki jih lahko izvajate tudi po delavnici
 • Pijača in prigrizki

"Pogum ni odsotnost strahu, temveč zmaga nad njim."​

Zakaj priporočamo delavnico o obvladovanju treme?

 • Ker je trema ena največjih ovir na poti do kariernega uspeha.
 • Ker razumevanje sebe in svojih čustev vodi v boljšo samopodobo.
 • Ker učinkovita komunikacija dviguje samozavest.
 • Ker pozitivna govorica telesa ustvarja boljši prvi vtis.
 • Ker vaše besede ne le odražajo, temveč tudi ustvarjajo vaš svet.

Za koga je primerna?

 • Za vse, ki bi radi izboljšali samopodobo in samozavest.
 • Za vse, ki bi radi obvladali tremo ter delovali bolj karizmatično in prepričljivo.
 • Za vse, ki se izogibate vseh priložnosti za javni nastop ali predstavitve.
 • Za vse, ki imate izzive z zahtevnimi sogovorniki ali odnosi, ki vas izčrpavajo.
 • Za vse, ki želite bolj zanimivo in odločno govorico telesa.
TESTIMONIALS

MNENJA STRANK

5/5

Termin in lokacija

po dogovoru

CENA

odvisno od števila srečanj in obsega izobraževanja

Termin in lokacija

Cena

270,00€ + DDV
(možnost plačila v dveh obrokih)

DARILO za vse udeležence

DARILO:  didaktični pripomoček Pitch Perfect

Tudi vi želite znanje, s katerim boste pisali nove, bolj uspešne poslovne in osebne zgodbe?

Zagotovite si mesto na intenzivni delavnici še danes! Sprejemo namreč zgolj 10 udeležencev, ker je delavnica namenjena intenzivnemu individualnemu delu in praktičnim vajam, česar večja predavanja in množične delavnice ne omogočajo.

  Podatki o udeležencu

  Podatki o plačniku

  Plačnik izobraževanja je (ustrezno označite) *
  samoplačnikpravna oseba

  Davčni zavezanec po Zakonu o DDV (ustrezno označite)
  NEDA

  Ustrezno izpolnite podatke o plačniku, če se le-ti razlikujejo od podatkov udeleženca.

  FAQ

  POGOSTA VPRAŠANJA

  Delavnice javnega nastopanja v veliki večini primerov zajemajo znanja klasične retorike, ki jih je mogoče najti tudi v knjigah ali brezplačno pridobiti na spletu. Retorika je sicer odličen temelj kakovostne komunikacije, a še zdaleč ni (več) dovolj.

  Vesna Sodnik je ena izmed redkih, ki z dvema desetletjema izkušenj iz medijev in dela z ljudmi združuje edinstven nabor znanj o psihologiji, komunikaciji in javnem nastopanju. Komunikacijo razume kot celosten skupek osebnosti govorca, njegove naravne karizme, poslušalcev ali sogovornikov ter okoliščin, v katerih nekdo komunicira. Ne ukvarja se zgolj s simptomi slabe komunikacije (neprimerne besede, miselna blokada, tresoč glas, kriljenje z rokami, …), temveč raziskuje vzroke zanje (negativna prepričanja, slaba samopodoba, pomanjkanje veščin …). Njen pristop pri udeležencih doseže trajne spremembe, ki se odražajo na vseh njihovih življenjskih področjih.

  Bogato znanje ter dolgoletne izkušnje pri delu s posamezniki Vesni omogočajo, da tekom delavnice hitro prepozna vaše prednosti ter izzive. Na podlagi osebne analize prejmete personalizirano znanje ter usmeritve, ki vam omogočajo, da v zelo kratkem času začnete dosegati izjemen napredek.

  Zjutraj na dan delavnice vas pričakamo s kavico in rogljički. Po uvodnem spoznavanju ter kratkem sprehodu čez dnevni urnik začnemo s prvim delom o nastanku prepričanj in zlasti negativnih vzorcev razmišljanja in vedenja, ki povzročajo tremo. Slišali boste številne konkretne primere iz prakse ter se preizkusili v vajah, s katerimi boste ozavestili svoja prepričanja in izzive, ki jih prinašajo. 

  Po kratkem odmoru bomo nadaljevali s spoznavanjem treme – kaj sploh je, kakšne so njene fizološke značilnosti, kako deluje na vsakogar izmed nas … Ozavestili boste notranje ter spoznali zunanje simptome treme ter kako delujejo na vaše poslušalce in sogovornike. Sledila bo ena ura časa za kosilo v lastni režiji. 

  V drugem delu delavnice nadaljujemo s strategijami preprečevanja treme in ozaveščanjem napačnih pristopov, ki v največ primerih tremo celo potencirajo – od napačne hrane in pijače, pa vse do telesnih položajev, dihanja in tehnik prikrivanja treme. Preizkusili bomo konkretne trike in tehnike obvladovanja treme, ko je ta že prisotna, za konec pa spoznali še metode trajnega sprejemanja treme in lastnega opolnomočenja kot govorci prav z energijskim potencialom, ki se skriva v tremi. 

  V tednu po izobraževanju preko e-pošte prejmete materiale, posnetek vašega nastopa ter celovito osebno analizo v vrednosti 180 EUR.

  Vesna z dvema desetletjema izkušenj iz medijev, poučevanja in povezovanja dogodkov združuje edinstven nabor znanj o psihologiji, komunikaciji in javnem nastopanju.

  Kot jungovska coachinja pomaga posameznikom odkrivati njihove skrite potenciale in razbijati nezavedne blokade, kot razvojna facilitatorka spremlja posameznike na kariernih prelomnicah (menjava službe, napredovanje, javno nastopanje), z znanji iz nevrolinvgističnega programiranja, transakcijske analize, imago terapije in številnih drugih psiholoških in terapevstkih modalitet pa pomaga posameznikom ozavestiti izzive v komunikaciji in slepe pege v odnosih ter izboljšati samopodobo in veščine javnega nastopanja.

  V Sloveniji velja za eno najboljših trenerk komunikacije in javnega nastopanja, ki je iz številnih sivih mišk ustvarila prave odrske mojstre. Njeni udeleženci poleg zelo dinamičnih delavnic, polnih smeha in odličnih primerov, najbolj pohvalijo izredno učinkovita orodja in preproste tehnike, ki jih lahko takoj uporabijo v praksi in prinašajo neverjetne rezultate.

  Vsem udeležencem delavnice je skupna želja po napredku in prav vsakdo ima določene šibke točke, ki ga zavirajo pri doseganju uspeha, ki si ga zasluži. 

  Na delavnici vsakemu izmed udeležencev ne glede na izzive, s katerimi prihaja, nudimo varen prostor, kjer se lahko izrazi. Napredka ni brez vaje ter preseganja lastne cone udobja, zato vas vsekakor spodbujamo k sodelovanju! 

  Seveda pa vedno obstaja tudi možnost dela v manjši skupini ali individualno zgolj v družbi trenerke, v kolikor presodite, da bi prve korake v svet javnega nastopanja raje naredili v svojem lastnem tempu.

  PUSTITI VTIS.

  Želja, ki jo globoko v sebi nosimo prav vsi.

  Predstavljam vam 5 preverjenih, preprostih in predvsem učinkovitih tehnik, ki vam bodo pomagale, da boste ljudem hitreje padli v oči in jim za vedno ostali v spominu. Vpišite svoje ime in elektronski naslov in v e-nabiralnik vam bom poslala 5 PREPROSTIH TEHNIK, zaradi katerih si vas bodo zapomnili.