Enodnevna delavnica

Komunikacija z zahtevnimi
sogovorniki

Termini po dogovoru

DNI
UR
MIN
SEK
PRIDRUŽITE SE NAM

O IZOBRAŽEVANJU

Zakaj si je vredno vzeti čas za izobraževanje?

Vsakdo med nami kdaj naleti na posameznika, s katerim težko najde skupni jezik. Srečamo jih tako na delovnem mestu kot tudi v zasebnih odnosih, velikokrat pa tudi v krogu ljudi, s katerimi moramo sodelovati praktično vsak dan. Morda gre za nekoga, ki govori bolj malo in vas spravlja v stisko z neprijetno tišino, za osebo, ki klepeta tja v en dan ali vam nenehno skače v besedo, za prijatelja, ki vas z besedami manipulira in pušča v čustvenem viharju … Čeprav gre ‘zgolj’ za besede, pa nas takšni sogovorniku nadvse utrudijo, zato ni čudno, da jih nekateri imenujejo celo ‘energijski vampirji’

Na izobraževanju boste spoznali različne vrste napornih sogovornikov, kako razmišljajo in kaj jih motivira v odnosih, ozavestili pa boste tudi to, za koga ste morda vi naporen sogovornik. Spoznali boste tipe utrujajočih pogovorov, katero vlogo v teh pogovorih igrate vi in kako prekiniti psihološko igro, v katero ste se ujeli

Pokukali bomo v našo notranjost in spoznali vsa čustva, ki jih v nas prebujajo zahtevni sogovorniki. Ozavestili bomo razlike med pasivno, agresivno in manipulativno komunikacijo, spoznali orodja asertivne komunikacije in v praksi preizkusili nekaj preprostih trikov, s katerimi lahko obvladate še tako napornega sogovornika. 

Z delavnice boste odšli z boljšim razumevanjem zahtevnih sogovornikov, ter veliko konkretnimi orodji, ki vam bodo pomagala obvladati in dolgoročno tudi sprejeti sogovornike, ki so vas do nedavnega spravljali v stres.

Urnik delavnice

8h30 – 8h45

sprejem in klepet ob kavici

8h45 – 10h30

prvi del 

odmor za klepet in prigrizek

10h45 – 12h15

drugi del 

kosilo

13h – 14h30

tretji del 

odmor za klepet in prigrizek

14h45 – 16h

četrti del 

javno-nastopanje-1

–  mag. Vesna Sodnik

PONUDBA

Kaj je vključeno v ponudbo?

 • 8 ur strokovnih vsebin s trenerko najboljših slovenskih govorcev in strokovnjakinjo za psihologijo komunikacije, magistrico Vesno Sodnik
 • Praktične vaje ter izzivi, ki bodo popolnoma spremenili vaš pogled na komunikacijo
 • Osebna analiza z napotki, kako izboljšati svojo komunikacijo
 • Obsežno gradivo z vajami, ki jih lahko izvajate tudi po delavnici
 • Pijača in prigrizki

"Težavnih sogovornikov v resnici ni - so le sogovorniki, ki imajo težavo."​

Zakaj priporočamo delavnico o komunikaciji z zahtevnimi sogovorniki?

 • Ker je vsakdo izmed nas lahko za nekoga zahteven sogovornik.
 • Ker razumevanje drugih vodi v bolj spoštljive odnose in pozitivnejšo komunikacijo.
 • Ker naše besede ne le odražajo, temveč tudi ustvarjajo naš svet.
 • Ker ima vsakdo pravico na primeren način izraziti svoje mnenje.
 • Ker z asertivno komunikacijo lahko dosežemo več.

Za koga je primerna?

 • Za vse, ki bi radi izboljšali samopodobo in samozavest.
 • Za vse, ki imate izzive z zahtevnimi sogovorniki ali odnosi, ki vas izčrpavajo.
 • Za vse, ki želite bolj mirno in odločno govorico telesa.
 • Za vse, ki bi radi znali vplivati na druge z besedami ali govorico telesa.
 • Za vse, ki verjamete, da lahko prave besede rešijo vsak izziv v medčloveških odnosih.
TESTIMONIALS

MNENJA STRANK

5/5

Termin in lokacija

po dogovoru

CENA

odvisno od števila srečanj in obsega izobraževanja

Termin in lokacija

Cena

270,00€ + DDV
(možnost plačila v dveh obrokih)

Tudi vi želite znanje, s katerim boste pisali nove, bolj uspešne poslovne in osebne zgodbe?

Zagotovite si mesto na intenzivni delavnici še danes! Sprejemo namreč zgolj 10 udeležencev, ker je delavnica namenjena intenzivnemu individualnemu delu in praktičnim vajam, česar večja predavanja in množične delavnice ne omogočajo.

  Podatki o udeležencu

  Podatki o plačniku

  Plačnik izobraževanja je (ustrezno označite) *
  samoplačnikpravna oseba

  Davčni zavezanec po Zakonu o DDV (ustrezno označite)
  NEDA

  Ustrezno izpolnite podatke o plačniku, če se le-ti razlikujejo od podatkov udeleženca.

  FAQ

  POGOSTA VPRAŠANJA

  Delavnice javnega nastopanja v veliki večini primerov zajemajo znanja klasične retorike, ki jih je mogoče najti tudi v knjigah ali brezplačno pridobiti na spletu. Retorika je sicer odličen temelj kakovostne komunikacije, a še zdaleč ni (več) dovolj.

  Vesna Sodnik je ena izmed redkih, ki z dvema desetletjema izkušenj iz medijev in dela z ljudmi združuje edinstven nabor znanj o psihologiji, komunikaciji in javnem nastopanju. Komunikacijo razume kot celosten skupek osebnosti govorca, njegove naravne karizme, poslušalcev ali sogovornikov ter okoliščin, v katerih nekdo komunicira. Ne ukvarja se zgolj s simptomi slabe komunikacije (neprimerne besede, miselna blokada, tresoč glas, kriljenje z rokami, …), temveč raziskuje vzroke zanje (negativna prepričanja, slaba samopodoba, pomanjkanje veščin …). Njen pristop pri udeležencih doseže trajne spremembe, ki se odražajo na vseh njihovih življenjskih področjih.

  Bogato znanje ter dolgoletne izkušnje pri delu s posamezniki Vesni omogočajo, da tekom delavnice hitro prepozna vaše prednosti ter izzive. Na podlagi osebne analize prejmete personalizirano znanje ter usmeritve, ki vam omogočajo, da v zelo kratkem času začnete dosegati izjemen napredek.

  Zjutraj na dan delavnice vas pričakamo s kavico in rogljički. Po uvodnem spoznavanju ter kratkem sprehodu čez dnevni urnik začnemo s prvim delom o vrstah napornih sogovornikov. Analizirali bomo, kako razmišljajo, kaj jih motivira in kakšne vrste ljudi najraje ‘ujamejo’ v odnos, ki se drugemu udeležencu pogosto zdi ‘toksičen’ ali ‘čustveno obremenjujoč’. Nanizali bomo nekaj najbolj tipičnih zahtevnih sogovornikov in se sprehodili skozi njihove strategije v komunikaciji. 

  V nadaljevanju bomo spoznali psihološke igre, ki jih igramo v komunikaciji, ter ozavestili lastno igro in življenjsko vlogo ter njun vpliv na odnose s soljudmi. Pokukali bomo v našo notranjost in spoznali čustva, ki jih v nas prebujajo zahtevni sogovorniki. Povezali jih bomo z našimi vrednotami, samopodobo in vzorci razmišljanja, ki nas ženejo v vedno enake vrste odnosov in komunikacije. 

  Po kosilu bomo skozi igro vlog pogledali pod družbeno masko svojih najbolj napornih sogovornikov in ugotovili, kaj jih žene in kaj potrebujejo od nas. Ozavestili bomo razlike med pasivno, agresivno in manipulativno komunikacijo, spoznali orodja asertivne komunikacije in v praksi preizkusili nekaj preprostih trikov, s katerimi lahko obvladate še tako napornega sogovornika. 

  Z delavnice boste odšli z boljšim razumevanjem zahtevnih sogovornikov, ter veliko konkretnimi orodji, ki vam bodo pomagala obvladati in dolgoročno tudi sprejeti sogovornike, ki so vas do nedavnega spravljali v stres.

  Vesna z dvema desetletjema izkušenj iz medijev, poučevanja in povezovanja dogodkov združuje edinstven nabor znanj o psihologiji, komunikaciji in javnem nastopanju.

  Kot jungovska coachinja pomaga posameznikom odkrivati njihove skrite potenciale in razbijati nezavedne blokade, kot razvojna facilitatorka spremlja posameznike na kariernih prelomnicah (menjava službe, napredovanje, javno nastopanje), z znanji iz nevrolinvgističnega programiranja, transakcijske analize, imago terapije in številnih drugih psiholoških in terapevstkih modalitet pa pomaga posameznikom ozavestiti izzive v komunikaciji in slepe pege v odnosih ter izboljšati samopodobo in veščine javnega nastopanja.

  V Sloveniji velja za eno najboljših trenerk komunikacije in javnega nastopanja, ki je iz številnih sivih mišk ustvarila prave odrske mojstre. Njeni udeleženci poleg zelo dinamičnih delavnic, polnih smeha in odličnih primerov, najbolj pohvalijo izredno učinkovita orodja in preproste tehnike, ki jih lahko takoj uporabijo v praksi in prinašajo neverjetne rezultate.

  Vsem udeležencem delavnice je skupna želja po napredku in prav vsakdo ima določene šibke točke, ki ga zavirajo pri doseganju uspeha, ki si ga zasluži. 

  Na delavnici vsakemu izmed udeležencev ne glede na izzive, s katerimi prihaja, nudimo varen prostor, kjer se lahko izrazi. Napredka ni brez vaje ter preseganja lastne cone udobja, zato vas vsekakor spodbujamo k sodelovanju! 

  Seveda pa vedno obstaja tudi možnost dela v manjši skupini ali individualno zgolj v družbi trenerke, v kolikor presodite, da imate povsem svojstvene izzive in bi raje napredovali v svojem lastnem tempu.

  PUSTITI VTIS.

  Želja, ki jo globoko v sebi nosimo prav vsi.

  Predstavljam vam 5 preverjenih, preprostih in predvsem učinkovitih tehnik, ki vam bodo pomagale, da boste ljudem hitreje padli v oči in jim za vedno ostali v spominu. Vpišite svoje ime in elektronski naslov in v e-nabiralnik vam bom poslala 5 PREPROSTIH TEHNIK, zaradi katerih si vas bodo zapomnili.