ENOSTAVNO - PREVERJENO - HITRO - UČINKOVITO

5 PREPROSTIH TEHNIK,

ZARADI KATERIH SI VAS BODO ZAPOMNILI

1. Navidezno izogibanje pritegne pozornost

Kako?

Če želite vzbuditi zanimanje neke osebe, ki je še ne poznate, poskrbite, da se večkrat znajdete v njeni bližini, a ne vzpostavite neposrednega stika.

Prepričajte se, da vas je oseba večkrat opazila ob podobnem času na enakem kraju (npr. kavarna, fitnes, knjižnica …), saj jo bo tako začelo zanimati, kdo ste.

Zakaj?

Razlog se skriva v naših možganih, ki želijo razumeti in določiti pomen večkrat prisotnih ljudi v naši okolici – gre za nekoga, ki je za nas zanimiv, nevaren ali nepomemben? Dlje ko traja to obdobje navideznega izogibanja, bolj boste zanimivi.

Pomembno: Ne pretiravajte, idealno je, da gre za nekaj srečanj, ne večmesečno izogibanje.

2. Prijateljski signali pomirjajo

Kako?

Ko želite drugi osebi dati vedeti, da bi radi vzpostavili stik, imejte v mislih preprosto pravilo – ko se srečata z očmi, z rahlim kimljajem glave nazaj (kot pozdravite znanca), dvigom obrvi in bežnim nasmeškom dajte vedeti, da ste prijazni.

Pomembno: Stik z očmi naj traja manj kot sekundo, nato odvrnite pogled, da ne delujete vsiljivo ali čudaško.

Zakaj?

Vsi našteti znaki dajejo vedeti, da vas druga oseba zanima, vendar ohranja primerno distanco, da se sogovornik lahko sam odloči, ali vas bo ogovoril. Tako ima druga oseba občutek, da ima nadzor nad situacijo, zaradi česar se dobro počuti ob vas.

3. Smer popka razkriva odnos

Kako?

Ko se oseba odloči, da vas nagovori (ali pa se vi odločite, da boste nagovorili njo), poskrbite, da je vaš popek med pogovorom ves čas obrnjen k sogovorniku.

Ko se z neko osebo počutimo sproščeno, namreč spontano obrnemo svoj popek naravnost v sogovornika, če pa osebi ne zaupamo ali se ne počutimo dobro, pa bomo popek nezavedno skrili (na primer za prekrižanimi rokami) ali pa ga obrnili nekoliko vstran.

Zakaj?

S primerno držo sogovorniku pošiljamo nezavedne signale, da mu zaupamo in da nam je simpatičen, kar oseba na drugi strani morda ne zna razumsko pojasniti, ve le, da se ob nas prijetno počuti in želi biti v naši družbi.

4. Samozavesten glas prepriča

Kako?

Znižajte svoj glas, saj ljudje nezavedno bolj zaupajo osebam z nižjim glasom. Globoko vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta, pri tem pa spustite ramena, da glasilke spustite v naravno nizko lego. Ko govorite, poskrbite za jasnejšo izgovorjavo, saj to odlično umiri prehiter tempo govora.

Zakaj?

Nižji glasovi delujejo starejše, bolj izkušeno in predvsem bolj umirjeno. Ko govorimo počasneje in z nižjim tonom, delujemo bolj prepričani sami vase in v svoje sporočilo.

Pomembno: Tempo govora naj bo kljub vsemu primerno hiter, da sogovornik ne izgubi zanimanja ali misli, da ste vi izgubili rdečo nit.

5. Pohvala nikoli ne škodi

Kako?

Ko poslušate sogovornika, poskrbite, da med njegovim pripovedovanjem večkrat prikimate, se nasmehnete ter poskrbite za neverbalne in verbalne znake potrditve (‘mhm, aha, razumem, zanimivo …’). Če je le možno, poiščite nekaj v sogovornikovem pripovedovanju oziroma vsebini, kar lahko pohvalite (na primer hobi, delo, lokacijo, kjer živi …).

Pomembno: Ne hvalite kar vsepovprek brez razmisleka, sploh pa ne pretirano osebnih stvari (videz, način govora …), ker lahko to sogovornika spravi v nelagoden položaj.

Zakaj?

Ko nekoga (primerno) pohvalimo, se ta oseba prijetno počuti v svoji koži, te občutke pa nezavedno prenese na človeka, s katerim se pogovarja – in tako ji ostanete v prijetnem spominu.

PUSTITI VTIS.

Želja, ki jo globoko v sebi nosimo prav vsi.

Predstavljam vam 5 preverjenih, preprostih in predvsem učinkovitih tehnik, ki vam bodo pomagale, da boste ljudem hitreje padli v oči in jim za vedno ostali v spominu. Vpišite svoje ime in elektronski naslov in v e-nabiralnik vam bom poslala 5 PREPROSTIH TEHNIK, zaradi katerih si vas bodo zapomnili.